OVER HET PRODUCTIEPROCES

 

Whales & Whispers gelooft in producten waar met liefde en trots aan gewerkt wordt. In handgemaakt moois, dat onder goede werkomstandigheden en voor een eerlijk salaris tot stand komt. Ook over de herkomst van alle materialen wordt zorgvuldig nagedacht.

De items zijn met respect voor mens en milieu gemaakt. Hierdoor kun jij een blikvanger in huis halen, waarvan óók de achtergrond mooi is. Ben je benieuwd naar de gezichten achter Whales & Whispers en hoe de collectie tot stand komt? Lees dan snel verder!

 

Handgemaakte items uit Amsterdam

In Amsterdam werkt Mohamad aan het grootste deel van de Whales & Whispers collectie. In Syrië had hij een grote kledingfabriek, waar door de oorlog niets meer van over is. Maar zoals hij zelf zo mooi zegt: “We moeten niet kijken naar wat weg is, we moeten kijken naar de toekomst.” Inmiddels woont hij al zes jaar in Nederland. Met zijn kennis en ervaring, maakt hij de mooiste duurzame producten.

 

Mohamad: “Het maakt mij blij als ik andere mensen blij kan maken met mijn werk.”

Elske: “Het is mijn doel om producten te ontwerpen, die de wereld letterlijk een stukje mooier maken.”

Handgemaakte items uit India

Een ander deel van de items wordt gemaakt in India. Deze items zijn niet door Whales & Whispers zelf ontworpen, maar worden wel gemaakt in gecertificeerde ateliers. Op deze manier kunnen we eerlijke handel en duurzaamheid ook over de grens steunen.

Het atelier

In een klein dorp tussen Utrecht en Amsterdam vind je het Whales & Whispers atelier. Hier werkt Elske de collecties van A tot Z uit. Losse ideeën veranderen in schetsen. Materialen worden getest en vergeleken. En voor je het weet ontstaat er een nieuw ontwerp. Ook worden alle producten hier met de hand gedecoreerd. Hiervoor gebruiken we technieken die de oude meesters ook gebruikten. Zo is elk product een uniek kunstwerk. Tijdens het decoreren gebruiken we alleen gifvrije verf op waterbasis. Beter voor jou én beter voor de aarde!